top of page

ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. 

 

Vastaanotolla on aina aikaa keskusteluun ja asiakkaan huolenaiheiden läpikäyntiin - älä siis epäröi ottaa puheeksi mitä tahansa mieltäsi painavaa asiaa!

 

RASKAUSAIKANA äitiysfysioterapiassa keskitytään raskauden mukanaan tuomiin muutoksiin, raskausajan liikuntaan, vaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä synnytykseen valmistautumiseen asiakkaan tarpeiden mukaan.

 

SYNNYTYKSEN JÄLKEEN kartoitetaan lantionpohjan lihasten ja keskivartalon syvien lihasten toimintaa sekä erkauman tilannetta, hoidetaan episiotomia- ja sektioarpia, ja perehdytään vauva-arjen ergonomiaan, liikunnan pariin palaamiseen sekä mahdollisiin kiputiloihin.

 

Sopiva aika äitiysfysioterapeutille hakeutumiseen on pari kuukautta synnytyksen jälkeen, mutta tarpeen tullen vastaanotolle voi tulla jo aiemmin tai vaikka vuosien kuluttua synnytyksestä.

nainen_vauva_keltainen_transparent_edite
lantioluu_oranssi_transparent.png

LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA

Lantionpohjan fysioterapiassa kuntoutetaan erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä, joita ovat muun muassa virtsan- tai ulosteenkarkailu, lantion kiputilat, laskeumat ja yhdyntäkivut. Lantionpohja on tärkeä osa hyvin toimivaa kehoa, eivätkä lantionpohjan ongelmat ole vain synnyttäneiden ja ikääntyneiden murhe - esimerkiksi oireilevia lantionpohjan ylijännitystiloja on paljon myös nuorilla synnyttämättömillä naisilla!

 

Voit varata ajan lantionpohjan fysioterapiaan, vaikkei mitään vaivoja ja oireita olisikaan! Vahva lantionpohja on toimivan keskivartalon perusta ja lantionpohjan fysioterapeutti paras henkilö tutkimaan lantionpohjan lihasten toiminnan sekä ohjaamaan oikeat harjoitustavat.

 

Lantionpohjan toimintaa voidaan tutkia perusteellisen haastattelun ja ulkoisen, kokonaisvaltaisen tutkimisen jälkeen lantionpohjan fysioterapeuttisella sisätutkimuksella, ultraäänikuvantamisella tai EMG-mittauksella.

bottom of page