top of page
 • Milloin varaan ajan äitiysfysioterapeutille raskausaikana?
  Raskausaikana saat äitiysfysioterapiasta apua esimerkiksi: * turvalliseen liikunnan harrastamiseen läpi raskauden * tuki- ja liikuntaelimistön kipuihin (liitoskivut, lantion alueen kivut, selkäkivut) ja arkea ja liikkumista rajoittavaan epämukavaan oireiluun * kehon ja erityisesti lantionpohjan valmistamisesta synnytykseen
 • Entä synnytyksen jälkeen?
  Haluat selvittää fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa, kuinka olet palautunut synnytyksestä. Sinun on vaikea hahmottaa ja hallita keskivartaloasi. Keskivartalo tuntuu oudolta, erilaiselta kuin ennen synnytystä. Haluaisit aloittaa raskaamman liikunnan, mutta et tiedä miten. Selkäsi väsyy ja kipeytyy helposti. Vatsasi pömpöttää. Niska-hartiaseutusi kipeytyy ja on jumissa useammin kuin ennen raskautta tai synnytystä. Tunnet kipua kyljissä, rintakehässä, lantion seudulla tai pakaroissa. Hengittäminen on vaikeaa. Epäilet kärsiväsi suorien vatsalihasten erkaumasta. Lantionpohjassasi tuntuu painetta tai koet, että se painautuu alaspäin. Kärsit virtsan-, ulosteen- tai ilmankarkailusta.
 • Milloin lantionpohjan fysioterapiaan?
  Yes! Users can add video from YouTube or Vimeo with ease: Enter App Settings Click the "Manage Questions" button Click on the question you would like to attach a video to When editing your answer, click on the video icon and then paste the YouTube or Vimeo video URL That's it! A thumbnail of your video will appear in answer text box
 • Mitä vastaanotolla tapahtuu?
  Vastaanotolla pyrin aina luomaan Sinulle kiireettömän ja avoimen tilan kertoa ja kysyä mieltäsi askarruttavista asioista. Tapaaminen alkaa aina kattavalla haastattelulla, jossa tarkennan kertomaasi kysymyksiä esittäen. Fysioterapian tavoite asetetaan aina Sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaan.
 • Minkä ajan varaan?
  Jos haluat kokonaisvaltaisen arvion tilanteestasi ja palautumisestasi 2-12kk synnytyksen jälkeen, varaa fysioterapeuttinen jälkitarkastus. Fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen varataan aikaa 90 minuuttia. Äitiysfysioterapian ensikäynnin voit varata jo raskausaikana tai missä tahansa vaiheessa synnytyksen jälkeen - jopa vuosien päästä. Varaa aika lantionpohjan fysioterapiaan, jos lantionpohjasi kunto tai oireilu huolettaa, Sinulla on kipuja lantion alueella tai esimerkiksi yhdynnöissä tai haluat esimerkiksi varmuuden siitä, harjoitteletko oikein. Vastaanotolla edetään aina haastattelussa ja tutkimuksissa ilmenneiden löydösten mukaan - sillä ei siis ole suurta merkitystä, varaatko ajan äitiys- vai lantionpohjan fysioterapiaan. Muista kuitenkin varata ensikäynti, kun tulet vastaanotolle ensimmäistä kertaa, jotta aikaa tilanteen kartoitukselle on enemmän.
bottom of page